Coming Soon

Ken je dat gevoel dat je kwaad bent van de honger? Zij die Kelly goed kennen vast wel … En hoe langer corona duurt en de stoelen in de horeca onder tafel geschoven blijven, hoe meer hangry we met z’n allen worden. 

Dat is precies waarom Michael en Bruno naar ons toe kwamen. 

Straight from Tokyo

Michael leefde in een vorig leven nog in Japan. In Tokyo of all places. En daar ben je nooit hangry. Want achter elke hoek van de straat vind je er wel iets lekkers om te eten. Maar terwijl wij sushi en ramen nog wel kennen, is het allerlekkerste uit de streets of Tokyo hier in geen velden of wegen al te bekennen. 

En daar wil Michael samen met Bruno verandering in brengen. Zeker nu we hier allemaal hangry zijn naar iets nieuws, naar een bakje troost, naar lekker ver weg ...

Maar hoe zet je daar je tanden in?

Wij haalden ons beproefd recept nog eens boven. 

Mmmarketing blueprint

Anders dan normaal startten we dit keer met de business-organisatorische kant: met behulp van het lean canvas model hielpen we Bruno en Michael de verschillende mogelijke pistes om het nieuwe foodconcept naar België te brengen uitfilteren. Het lean canvas model is een variant op het business model canvas, aangepast aan de situatie van start-ups.

Foodtruck of resto? Dark kitchen of retail? De inzichten uit het jaarlijkse foodcongres (dat dit jaar uiteraard helemaal online te volgen was) kwamen eveneens goed van pas om de belangrijke knopen door te hakken. Vervolgens gingen we met empathy maps verder om onze doelgroepen uitgebreid in kaart te brengen. 

Voeg daar nog de brand identity-oefening aan toe en we hadden alle ingrediënten verzameld nodig om de merkbloem volledig te kunnen vullen. De basis voor een passende naam, een ronkende baseline en een story om van te smullen. 

99 designs, but the beast ain’t one

De juiste stijl vinden, was zo nodig een nog grotere uitdaging. Want hoe breng je het echte Tokio naar hier als Japans design en typografie niet echt in je vingers zitten? We staan er niet altijd bij stil dat we als designer ook in een designersbubbel zitten, hoe groot onze affiniteit met Japan ook moge zijn ...

Bovendien werken we bij ATELIER.kg ook op basis van een talentenmanifesto. Dat betekent dat we zo snel mogelijk in ons proces ander talent mee aan tafel willen. En omdat corona-tijden niet alleen de horeca maar ook ons noopt tot creativiteit, namen we onze toevlucht tot het platform 99 Designs en schreven een wedstrijd uit waarbij we vooral Japanse illustratoren uitnodigden om het concept te visualiseren. 

Resultaat was een hele reeks zeer uiteenlopende stijlinterpretaties, waaruit we samen met Michael en Bruno die kozen waarvan we vonden dat die het beste aansloot bij wat wij voor ogen hadden: het hangry mask. 

Marketing framework

Het hangry mask is gebaseerd op het Japanse Hanya masker dat bij traditioneel toneel gedragen wordt. Het is de letterlijke verbeelding van het boze masker dat je opzet als je honger krijgt.

We zetten de illustratie verder naar onze hand en maakten er geen logo van maar een framework dat later op de verschillende communicatie-elementen op verschillende manieren kan worden ingezet. 

Op die manier konden we ook met een open vizier de marketingstrategische kant van het verhaal gaan onderzoeken: hoe gaan we naar de markt, hoe laten we de doelgroep weten dat we er zijn en op welk moment, via welk kanaal? 

Ondertussen is ook dat plan al eventjes klaar en staat het te pruttelen van ongeduld tot de coronacijfers het toelaten. Hangry om jullie allemaal te laten meeproeven …


Wordt vervolgd!

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd