Deze principes zijn onze dada

Bedrijven zijn als mensen: ze evolueren, ze groeien, ze staan soms even stil. Precies die momenten zijn onze dada. Dan komen onze skills en jarenlange ervaring pas echt goed van pas. En daarbij laten we geen heilige huisjes heel. Behalve dan een reeks principes, waar we vurig in geloven en trouw aan blijven, wat er ook gebeurt. 
 

Alles met liefde

Als je iets niet met je hart doet, waarom dan wel? Wij doen wat we doen uit liefde voor het vak, voor onze klanten en voor de wereld. Maatwerk, vakmanschap, echt de tjid nemen om te luisteren naar onze klanten en hun klanten zijn heel belangrijk voor ons. En daar willen we ver voor gaan, heel ver. Want als je iets met liefde doet, betekent het dat je het vol overgave doet. En dat je een niet-standaard antwoord mag terug verwachten.

Business serendipity

Disney, Einstein, Salvador Dalí … Genialiteit grenst altijd een beetje aan waanzin. Niet dat we ons willen vergelijken met hen. Maar we leerden wel dat er fundamenteel waarde zit in jezelf niet te au sérieux te nemen, zelfs al ben je met de meest serieuze materie ter wereld bezig. Dat is precies wat we in onze werkplaats mogelijk willen maken: de focus loslaten om er nadien voor te zorgen dat je de zaken scherper ziet. Je zal merken dat je door die helikopterview plots zaken vindt die je niet per se zocht. En dat je ze nog goed kan gebruiken ook.
 

Korte Keten Marketing

‘Jullie zijn zo toegankelijk’, is ongeveer het mooiste compliment dat je ons kan geven. Want marketing werkt volgens ons niet als je het uit elkaar rafelt en in processen giet. Behalve als je veel tijd en geld kwijt wil zijn. En tevreden bent met een matig resultaat. In alle andere gevallen ben je beter af zoals in de buurtwinkel - met een korte keten: dichtbij, kort op de bal, flexibel. Precies daarom werken we via het McKinsey 1, 1, 3 horizonten model. Zodat je even veerkrachtig blijft als de markt. Waarin er altijd wel weer iets verandert.

Iedereen is creatief

In groep weet je altijd meer dan alleen. Meer zelfs, in groep kan je hetzelfde van verschillende standpunten bekijken en dus verrijken. Daarom werken we bij in onze werkplaats nooit voor maar met onze klanten. En betrekken we onze partners van bij het begin. In co-creatie. Dat zorgt niet alleen voor een beter resultaat, maar creëert meteen ook het nodige draagvlak voor de implementatie ervan. Als iets een succes is, is het van iedereen. Als iets van iedereen is, is het ook een succes.*
* Echt waar ... We geloven hier zo hard in dat we er zelfs een apart Instagramproject aan wijdden 👇 

 

Ontwikkeling boven groei

Groei is korte termijn denken, een plant groeit snel op korte termijn. Maar als je toekomstgericht denkt, dan denk je aan hoe je je gaat ontwikkelen. Over verschillende generaties heen zal de plant zich beter aanpassen aan haar omgeving en maken dat de soort beter overleeft. Wij focussen daarom liever op je helpen ontwikkelen in plaats van gewoonweg groeien. En dat doen we zelf ook: we leren onze klanten liever vissen, dan vis te verkopen. Op de lange termijn hebben we daar allebei meer aan.

Emotiligentie

Akkoord, de slinger is lang teveel naar het emotionele doorgeslagen in marketing. Maar dat is nog geen reden om ze vandaag volledig te bannen. Want hoe hard onze haat-liefde verhouding met emoties ook moge zijn, ze zijn een deel van ons. We kunnen er dus maar beter intelligent mee leren omgaan.

Datadriven Poetry

De mooiste dingen beginnen daar waar 2 of meerdere zaken die op het eerste zicht misschien niets met elkaar te maken hebben of zelfs elkaars tegengestelde zijn, elkaar raken. Daar begint de magic. Daarom proberen wij alles op te lossen vanuit de synergie van de analytische geest en een chaotische doener binnen onszelf en in ons team. Met datadriven poetry als resultaat. 

Nog langer hierover uitweiden? Kom gerust eens langs ☕️