Een sprankelende start voor resprkl

 

 

 

Soms moet je eens achteruitrijden om iemand anders vooruit te helpen. Dat is precies wat we deden daar op die fiets op de Antwerpse kaaien. Het resultaat? Een website, sprankelende content om mee te starten én een marketing blueprint voor resprkl. Even terugspoelen … 

Gewoontes verander je niet zomaar, tenzij je Aly Talen heet. Want dan bruis je van de energie. Als tiener al was haar dorp daardoor snel te klein voor haar en trok ze naar de stad en later naar het buitenland om verpleegkunde te gaan studeren. Al gauw sprong ze op de kar van het Clinical Trial management en liet haar eigen genae uitgroeien tot een van de belangrijkste CRO companies voor medical devices (medtech) in België en ver daarbuiten.


#powerwomen

Dat was ongeveer het moment toen wij Aly leerden kennen. De eerste keer dat we haar ontmoetten was in een meetingruimte in het kantoor in Antwerpen waar een foto van een gigantische opengesneden varkenskop aan de muur hing. Het inspireerde ons meteen om hun toenmalige briefing te beantwoorden met kunstige datavisualisaties. En bij de technocreatieven van Duke & Grace zaten we precies aan het juiste adres om zo’n huzarenstukje gerealiseerd te krijgen. Gevolg? De campagne hielp om genae wereldwijd op de kaart te zetten en in 2019 werd het bedrijf verkocht aan de internationale medtechspeler IQVIA. Aly zorgde voor een spik en span overdracht en besloot het toen over een heel andere boeg te gooien.


Healthy habits

En zo kwam Aly opnieuw bij ons terecht. Dit keer met resprkl (spreek uit: /re-sparkle/). Een methode en trainingsprogramma voor high potentials bij grote internationale corporates, die dagelijks met dezelfde veeleisende levensstijl geconfronteerd worden als zij al die tijd. Waarbij ze hen haar inzichten en tips & trics wil delen, die gebaseerd zijn op de 4 wetenschappelijke pijlers: eten, slapen, bewegen en connecties leggen. Uniek daarbij zijn resprkl’s holistische aanpak, gebaseerd op de pure wetenschappelijke inzichten én Aly’s eigen ontwikkelde manieren om van haar gezondheid een gewoonte te maken. Want wat we nog niet wisten over Aly, was dat ze in haar vrije tijd ook nog marathons loopt. Van een energiebom gesproken.


Co-creatie

Bleek dat een marketing blueprint de vonk was die Aly nodig had om daarmee te kunnen starten. Dus tekenden we met de hulp van het digitale co-creatieplatform MIRO in drie workshops samen met Aly de krijtlijnen uit van waar ze met het merk resprkl, de marketing ervan én de business-organisatorische kant naartoe wou. Strategisch, maar ook meteen creatief: we ontwierpen een logo, vatten de merkessentie samen in een baseline en elevator pitch en bepaalden welke grafische elementen de merkidentiteit zouden gaan vormen, over alle communicatie-elementen heen (van haar persoonlijke instagramfoto’s tot de keynote slides).


Communicatie-architectuur

Met de blauwdruk en de krijtlijnen van de branding geschetst, lag de basis er ook om aan de website en de content te beginnen. Opnieuw kropen we in de rol van architect, maar dit keer om voor resprkl de juiste partners te zoeken om het verhaal verder te helpen uitbouwen. En omdat we resprkl wilden laten starten met de vaart van een rollercoaster, kozen we als webbouwer 8bahn en Samcam voor de videocontent. 

Connecting the dots

En wijzelf? Wij deden waar ATELIER.kg goed in is. Op een creatieve manier vulden we de gaten waar dat nodig was: creative direction, productie, copywriting … Zodat iedereen gelukkig is en zijn werk goed kan doen. Je moet immers maar goesting hebben om achterwaarts op de bagagedrager van een fiets te gaan zitten om een mooie shot te hebben, of om in lentekleren de vrieskou te trotseren. Of om je bedrijf twee dagen ter beschikking te stellen van je klant om er de videocontent voor je website mee op te nemen.  


 

Da’s liefde en daar zorgen we bij ATELIER.kg graag voor want pas dan, geloven we, kan resprkl een echt sprankelende start nemen. Zelfs al betekent het dat wij er dan even voor achteruit moeten fietsen.

Benieuwd naar het resultaat? Surf dan voor- of achteruit naar resprkl.com

 

1 reactie

Serge

Vooruit. Vooruit. Vooruit, achteruit. Vooruit. Vooruuuuuuit. Vooruit, achteruit. Samson en Gert zouden jullie 100% gelijk geven.
(En ik natuurlijk ook.)

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd