En we zijn vertrokken.

Terwijl ik dit schrijf, zit ik op een duin aan de Côte d’Opale. Voor mij ruist de zee en als de wolken optrekken, kan ik makkelijk tot in Engeland zien. Achter mij staat een Volkswagen busje met daarop in zwierige Letterknecht-letters: ‘Alles met Liefde’ en ‘Business Serendipity’.

Nee, dit is niet de eerste dag van mijn vakantie. Dit is mijn eerste werkweek bij ATELIER.kg 

Waarin ik precies doe wat werken voor mij altijd al geweest is: op pad gaan, het antwoord gaan zoeken, uit mijn comfortzone, nieuwe dingen ontdekken, mijzelf ontwikkelen, en er iets voor teruggeven.

Een goed idee, slimme strategie of geniale baseline? Die is nooit gevonden op kantoor. Wel op een terras aan zee, onderweg in de file, of gewoon ’s avonds achter mijn strijkplank. (Al een geluk dat Kim, Maya, Lore en Nils mij die ruimte gunnen.)

Dat is wat Business Serendipity voor mij betekent.

Met dat verschil dat ik nu niet op zoek ben naar de antwoorden op iemand anders’ business uitdagingen. Maar in de eerste plaats die van mezelf. Want hoe doe je dat? Een nieuw bedrijf opstarten? Misschien wel het enige dat ik in die 15 jaar als werknemer nooit geleerd heb. Nooit mogen leren heb.

Want begrijp me niet verkeerd, ik ben ze ongelooflijk dankbaar, al die bazen die me de vrijheid gaven om mezelf te ontplooien, alles te geven, mee te vechten … Maar toch was hun gevecht, nooit echt mijn gevecht. Hoe hard ik er ook voor ging. Want als bedrijfsleider sta je er altijd alleen voor, blijkbaar.

Wat ik leerde was dus vooral dat ik dat gevecht écht wél zelf wil voeren. Dat ik mijn eigen baas wil zijn.

Dat ik alleen zo kan leren hoe ik echt kan helpen.

En dat ik dat wil doen met de enige persoon ter wereld die mij dat, zelfs al toen hij mijn baas nog was, altijd al liet zijn, nietwaar @geeert?

Want als bedrijfsleider sta je er beter niet alleen voor …

Daarom is er voortaan https://www.atelier.kg om je te helpen. En we nemen je met veel liefde mee onderweg, naar een duin aan de Côte d’Opale of waar onze zoektocht voor jou ons ook brengt.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd