Update: Help Ruslan & Dmitriy

Over een weekend kan er veel gebeuren. We kregen al heel wat reacties op onze oproep hieronder👇 en we hopen dat er nog een veelvoud daarvan rechtstreeks naar Ruslan en Dmitriy zijn gegaan. 

Giovanni ging alvast een volle auto leveren: 

Ondertussen staan er drie nieuwe ambulances klaar om te vertrekken: 

Het vertrek is nog even uitgesteld liet Ruslan weten, omdat ze wachten op een vacuümpomp voor wonden die in bestelling is. Als dat volgens plan verloopt, vertrekken ze woensdag 9 maart.

Ondertussen zijn de eerste ambulances al aangekomen waar ze het meest nodig zijn:

Wie ondertussen zelf nog wil helpen, maar het specifieke materiaal niet heeft of liever financieel de missie wil steunen ... dat kan op BE12 3632 2034 0792 - Ihor Vitenko's missie.

Ook andere vormen van hulp blijven welkom:

Дякую - dankjewel 🙏 

Oorspronkelijk bericht:

Een ondernemer onderneemt nooit op één front tegelijk. Een verbouwing samen met de opstart van ATELIER? Dat moest toch kunnen …

Dankzij onze architect Giovanni De Clercq leerden we Ruslan en Dmitriy kennen. Twee Oekraïners die in Gent een bloeiend aannemersbedrijf zijn begonnen. We konden op beide oren slapen. 

Maar zij nu iets minder. Want beiden zijn ze van Charkov: een van de steden die nu zwaar onder vuur ligt. Allebei hebben ze daar nog familie en vrienden wonen. En dat geldt evenzeer voor alle andere werkmannen die in de voorbije weken en maanden onze grondwerken deden, het dag legden, de gevel isoleerden, de muren pleisterden …

Gelukkig weten ze van aanpakken, die Oekraïners. Niet alleen in de bouw, maar ook nu.


Eergisteren hielpen ze de Gentse wondzorgspecialist Ihor met 3 tot aan de nok gevulde ambulances naar het front rijden. In hun werkplaats in de Foreestelaan in Gent verzamelden ze alle goederen. En verzamelen. Want maandag vertrekken ze nog eens. Deze keer kruipt onder andere Ruslan zelf achter het stuur. 

Vandaar onze oproep: wie uit ons netwerk kan helpen de camionettes en ambulances te vullen?

Ze zijn vooral op zoek naar eerstelijns wondzorgmateriaal:

  • verband
  • materiaal om bloed te stelpen
  • vacuümpompen voor wonden
  • anaesthetics (verdovingsmiddelen)

Je mag Ruslan en Dmitriy zelf contacteren om snelheid te maken (of via ons). Ze spreken goed Engels. Alle hulp en materiaal gaat rechtstreeks naar het front.

Destijds hebben ze ons hart gewonnen door te zeggen: ‘Don’t worry, your house is now our baby too.’ Wel, nu is hun house (Oekraïne dus) ook een beetje onze baby!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd