Hoe zouden ze Nieuwjaar vieren in Kirgizië?

Dat vroegen wij ons eind vorig jaar ook af.

Hoe zou het zijn om Nieuwjaar te vieren op een plek die zo ver weg van je comfort zone ligt, dat je op niets anders dan je eigen intuïtie, ideeën en principes aangewezen bent?

Wisten wij veel dat we dat antwoord in 2020 helemaal niet zo ver zouden moeten gaan zoeken. Omdat het openbaar leven ook hier zo goed als stilviel. We ons allemaal terugtrokken in onze eigen yurts. En we alleen nog aangewezen waren op de natuur en op onszelf.

Daar stonden we dan met ons plan …

Iedereen leek plots de waarde, zelfs de noodzaak, te beseffen van je even terug te plooien. 

En dus bracht onze grote rit in het onbekende ons sneller dan we ooit hadden kunnen denken (al dan niet virtueel) naar alle uithoeken van het land: van mobiele scholen in Leuven, over een tentenkamp in Ronse, naar Brugge op een blauwe halve maandag. Ondertussen stopten we voor een stoelendans in het Rommelwaterpark, verspreidden we kunst i.p.v kussen en lieten we een oude reddingboot te water in Oostende. We vlogen helemaal naar Japan en terug vanuit Wielsbeke en reden langs de parel van de Vlaamse Ardennen naar de sprankelende lichtjes aan de Schelde.

En terwijl we dat deden en wij jullie op weg hielpen, hielpen jullie ons verder op weg. 

Door ons uit te dagen. Door ons verder te doen denken. Door ons onze grenzen te laten verleggen. Door ons te laten beseffen dat wat je graag doet, je altijd beter doet. Dus:

‘Hoe zouden ze Nieuwjaar vieren in Kirgizië?’

Geen idee. Maar bij ATELIER.kg vieren we het voorbije jaar, jullie en alles wat we gedaan hebben met heel veel liefde.

En dat is meteen ook wat we jullie en jullie projecten, plannen, ideeën, dromen … in 2021 toewensen:

Alles met liefde

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd