Making your property stand out

Je huis is maar een half huis, als het niet is ingericht. En je opbrengsteigendom al helemaal. Want hoe verdient die investering zich anders snel en met winst terug? Precies het gat in de markt dat Delphine & Mick beslisten te gaan invullen ... tot en met de kopjes in de kast.

Maar om met dat idee te kunnen aankloppen bij potentiële investeerders, grote vastgoedkantoren en interieurmerken bleek er meer nodig dan een stevig businessplan. Want hoe bewijs je als starter zonder stevig portfolio of showroom dat het je menens is? Met een merk, verhaal én marktstrategie die er staat als een huis natuurlijk. Precies waar de marketing blueprint van ATELIER.kg bij kon helpen!

De challenge

Het idee dat investeerders in nieuwe vakantiewoningen en -verblijven ook graag ontzorgd worden bij de inrichting van hun eigendom, pikte Delphine op toen ze anderhalf jaar geleden als spin-off van de property management service & tool ‘BnbSupport’ enkele stylings en fotoshoots voor haar rekening nam. Veel eigenaars wilden de nieuwe inrichting speciaal voor de foto immers maar wat graag behouden.

Het leek haar dat er misschien zelfs wel een businessplan in zat. Eentje dat ze samen met haar moeder Mick verder op punt zette: niet om meubelen te verkopen, zoals een interieurwinkel, want dat zou de initiële investering nodeloos opdrijven. Maar wel om een totaalervaring aan te bieden. Het comfort van een volledige inrichting en ontzorging. Niet voor de allerrijksten, maar voor zij die net dat beetje meer luxe willen voor een kleine extra investering. 

Een nieuwe, servicegerichte manier van werken die ook de wereld van interieurdesign wel eens zou kunnen herinrichten. 


First things first

Tot nu toe al een mooi verhaal, toch? Maar … denkt de concurrentie en de doelgroep daar ook zo over? Want een goed merkverhaal bevindt zich exact in de sweet spot tussen beide. Daar was dus eerst wat research voor nodig.


Door de concurrentie in kaart te brengen, werd al snel duidelijk dat de focus op totaalontzorging en service een gat in de markt was. Want waar vastgoed- en interieurstylisten stoppen bij advies, doen Delphine & Mick letterlijk alle ‘heavy lifting’ voor jou. Ze zijn een one-stop-shop waar de nadruk ook nog eens op snelheid ligt, zodat je opbrengsteigendom effectief zo snel mogelijk opbrengt.


Uit het doelgroeponderzoek leerden we dan weer dat er online eerder gezocht wordt naar een interieurarchitect dan naar een interieurstylist. En dan vooral naar de kostprijs daarvan. Uit 1-op-1 interviews bleek dat zowel immokantoren als particulieren interesse hebben voor de formule. Een opbrengsteigendom inrichten brengt immers veel werk, heen-en-weer rijden en praktische beslommeringen (zoals verhuisliften, verkeersborden … ) met zich mee. Iets wat je je wel eens wil ontzien als je aan de andere kant van het land woont. Bovendien is dan ook met contact bij lokale stielmannen die het schilderen en andere klussen op zich kunnen nemen, goud waard.


Een sterk verhaal

Al deze inzichten gebundeld, leidden al snel naar een passende naam en merkverhaal. Demi in ‘DemiMaison’ is natuurlijk een subtiele knipoog naar de twee founders Delphine & Mick. Maar tegelijk staat Demi ook voor ‘half’. Want …

“Je vakantiehuis is maar een half huis als het niet is ingericht. Want anders heb je geen mooie plaatjes op Instagram, geen instant thuisgevoel, en vooral … nog veel werk. Zeker als je het ook nog eens zo snel mogelijk wil verhuren en laten opbrengen. Daarom nemen Delphine & Mick niet alleen the big five voor hun rekening: bed, tafel, stoelen, dressoir & zetel … Maar het volledige plaatje: tot en met de kopjes in de kast. En dat aan een tempo om oef! tegen te zeggen. Of beter: af!”


 

Then work the plan

Daarmee was het merkverhaal af, maar dat tot bij de juiste doelgroepen krijgen is natuurlijk een minstens even grote challenge. Tijdens de volgende co-creatie workshop brachten we daarom samen in kaart welke marketingkanalen we - met respect voor hun startersbudget - het best geschikt achtten om DemiMaison wereldkundig te maken. En omdat ATELIER zich nooit alleen tot advies beperkt, maar ook graag zelf de handen uit de mouwen steekt … gingen we meteen daarna aan de slag.


Een eerste belangrijk communicatiekanaal dat niet kon ontbreken, is de website: daarvoor bepaalden we de structuur, kozen een gepaste template, vulden die in met mooie teksten en selecteerden de juiste plaatjes. Waarbij voor- en na-foto’s en verhalen van de realisaties uiteraard een centrale rol kregen.

Niet alleen online, maar ook live in het straatbeeld beseften we dat er voor DemiMaison een grote opportuniteit is om de aandacht te trekken: bij elke nieuwe inrichting staat er immers een grote, opvallende  camionette voor je deur. Ideaal voor een opvallende bestickering die - voor deze ene keer - ook van boven leesbaar is. Waarom? Zodat ook de bovenburen vanuit het raam van hun appartement kunnen kennismaken met DemiMaison …

Tenslotte wilden we dat het ‘DemiMaison-effect’ te voelen zou zijn op elke plek waar Delphine & Mick langsgeweest zijn: (her)ingerichte verblijven, maar ook immokantoren of interieur partners. En hoe kan dat beter in de verf gezet worden dan met een eigen custom-made magazine: 52 pagina’s met uitleg over de werkwijze van DemiMaison en het portfolio aan realisaties. Maar ook een plekje voor hun favoriete partners, van leveranciers tot immokantoren, en evengoed wat fiscaal advies. 

Benieuwd? Het magazine kan je alvast bestellen op www.demimaison.be (meteen een goede manier om nieuwe leads te capteren). Want terwijl jullie dit lezen zijn wij nog naarstig aan het schrijven en opmaken. Zodat vanaf mei kan ook jij een DemiMagazine op je salontafel kan hebben. Tot en met de puntjes op de i. 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd