Marketing Blueprint voor 150.000.000 straatkinderen

Of we niemand kenden die hem kon helpen om een heldere merkstrategie voor de toekomst op poten te zetten? Vroeg Arnoud Raskin ons.


We kennen Arnoud al heel lang. Hoe kan het ook anders na die aflevering in ‘Napels zien’ waarin een gedreven jonge gast, student productontwikkeling, met mobiele schooltjes naar de sloppenwijken van Zuid-Amerika trok om er de straatkinderen te leren lezen, schrijven én vooral: geloven in zichzelf? In een vorig leven ontwikkelden we samen met hen de Stoepkrijtactie. En toen hij op het hybride model kwam om van zijn organisatie een echte Social Enterprise te maken, stonden we mee aan de wieg van StreetwiZe: die de kennis van de straatkinderen omzet in change trajecten en trainingen voor business leaders. (Meer hierover? Lees het boek StreetwiZe)


Omdat je bedrijf sneller verandert dan de straten van een grootstad.

Maar ook de markt van trainingen verandert. In 3 jaar tijd lieten wij ons niet alleen integreren bij Duke & Grace (toen nog Wijs), ook Mobile School en StreetwiZe digitaliseerden: met de ontwikkeling van een tech spin-off die straathoekwerkers, jeugdwerkers en iedereen die bezig is met zelfontplooiing op straat vleugels moet geven: door effectief impact te meten, een community te bouwen rond kennisdeling en levenslang leren mogelijk te maken. 


De tweepoot die de hybride organisatie zo uniek maakte, kwam daardoor onder druk te staan: hoe moesten ze daar marketingwise mee om? Maar vooral ook: met de beperkte middelen en mensen die ze hebben (want uiteraard is het de bedoeling dat alle winst maximaal terug naar de straat gaat).


Nood aan een uitzoommoment

We dienden Arnoud van antwoord met onze plannen voor ATELIER.kg … over hoe het ons opgevallen was dat veel organisaties af en toe nood hebben aan een uitzoom-moment. Even met de blik van de buitenstaander naar zichzelf kijken en de zaken herschikken waar nodig. Dat daardoor al veel op het eerste zicht moeilijke communicatie- of marketingvraagstukken als vanzelf opgelost raken. En dat dit precies was wat ATELIER.kg wilde zijn: een terugtrekplek om even aan jezelf te werken. 

We spraken af om hiervoor samen een week uit te blokken. De eerste twee dagen zouden wij vooral gebruiken om te luisteren. Want hoewel we de organisatie al heel lang kenden, is het niet alleen interessant om de mensen intern te horen, maar ook te luister te gaan bij de andere stakeholders: de Raad van bestuur, vrijwilligers, klanten, partners, netwerkorganisaties, straathoekwerkers … Als organisatie is het zelf niet altijd makkelijk om waardevolle feedback van die communities te krijgen, nochtans is het kunnen inleven in je doelgroepen één van de belangrijkste voorwaarden voor een goede samenwerking (lees: en vaak ook een goede sales).


Co-creatie workshops

Met die vergaarde inzichten konden wij dan als volwaardige partner mee aan tafel gaan zitten met het core-team van MobileSchool, StreetwiZe en StreetSmart en de status quo challengen. Niet zomaar in het wilde weg, maar via twee zorgvuldig uitgedachte workshopdagen. Daarbij zouden we samen de vraag op drie verschillende manieren analyseren: merkstrategisch, marketingstrategisch en business-organisatorisch.

1. Merkstrategisch
We starten met als centrale vraag: hoe kan jouw merk groeien, en dat zonder een breuk te zijn met de geschiedenis?
2. Marketingstrategisch
Eens we de merkstrategische krijtlijnen hebben uitgezet, gaan we over naar de marketingstrategische vraagstukken. Dat doen we door een antwoord te zoeken op 3 vragen: (1) wat willen of moeten we vertellen? (2) wie willen we bereiken en wat hebben de gebruikers nodig op elk moment tijdens hun klantenreis of customer journey? (3) wanneer zetten we welk kanaal in en hoe?
3. Businessorganisatorisch
Tot slot toetsen we alles aan de businessorganisatorische realiteit: wat zijn de fortes, wensen en talenten van het huidige team? Welke middelen zijn er allemaal voorhanden?

Blauwdruk voor de toekomst

De laatste dag van de week zouden we gebruiken om alle vergaarde inzichten te bundelen in een framework. Zoals we zelf jarenlang voor onszelf gedaan hadden, elke keer we een moeilijke vraag binnenkregen. Resultaat: Eén overzichtelijke A3. Niet met alle antwoorden - want we kennen de vragen van de toekomst nog niet - maar wel alle handvaten om altijd snel tot antwoorden te komen. Rekening houdend met wat haalbaar is voor en past bij de werkwijze van het team en de beschikbare resources. En waar zij verder hun objectieven en key results kunnen uit afleiden. Een blauwdruk voor de toekomst als het ware. Die wij dan ook toepasselijk de ‘Marketing Blueprint’ doopten.

 

 

En zo begonnen we dit avontuur met Arnoud die ons vroeg hoe we zijn drie producten vanuit een merkstandpunt konden helpen bouwen, en eindigden we met een eerste eigen product en merk: de Marketing Blueprint. Of hoe de mobiele school ook voor ons weer een goeie leerschool bleek.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd