Octopus IT’ers gezocht!

Corbit is een klein, maar fijn IT-support & software bedrijf op de Coupure in Gent. Ondanks een mooi klanten- en projectenportfolio moet Corbit in tijden van talent schaarste, vandaag twee keer zo hard  tegen de grote corporates om jong talent over de drempel te halen. Met onze Marketing Blueprint brachten we daar verandering in.

 

De challenge van Corbit 

Corbit is het IT-support bedrijf uit Gent dat gegroeid is rond Kristof Catelyn en Dries Devleeschauwer. De focus ligt enerzijds op IT-infrastructuur en systeembeheer, anderzijds op software ontwikkeling met een uitdaging, zoals biometrische dataverwerking of complexe berekening-applicaties. En uiteraard alles wat daar op het kruispunt van beide ligt.

Het klantenportfolio is zeer divers van kleine praktijken (medisch, advocaten, architecten) tot de openbare sector (autodelen, cultuur). Maar meestal met een flinke Gentse tongval en bij voorkeur in de dienstverlenende sector.

Hoewel het werk dus zeer divers is, zeer breed en met veel verantwoordelijkheden ... blijft het moeilijk voor Corbit om de aandacht van nieuwe rekruten te capteren. Nochtans zijn die cruciaal om de werkdruk over het team te kunnen blijven verdelen. Niet in de eerste plaats  om nieuwe klanten aan te trekken dus, maar vooral om de huidige klanten te kunnen blijven servicen op een manier die voor beide partijen goed aanvoelt, wil Corbit graag het team graag in omvang verdubbelen. 

 

Een merk met een verhaal

De eerste uitdaging is een merkstrategische: hoe het verhaal van Corbit vertellen op een manier die juist aanvoelt, maar toch aantrekkelijk is en opvalt? Zodat het kan concurreren met dat van grotere concurrenten  die het voordeel van schaal hebben. 

We geven het zeldzame profiel waar Corbit naar op zoek is een naam die tot de verbeelding spreekt. Op die manier geven we duidelijk aan naar welk profiel we op zoek zijn (breed, veelzijdig), én tonen we tegelijk wat voor buitenbeentje Corbit is.

Octopus IT’er

(m., v., x.) 

Superbrein met heel veel tentakels en verstand van IT en software. Zeldzaam wezen dat al heel wat watertjes heeft doorzwommen. Beseft dat geen twee problemen hetzelfde zijn, en geen twee oplossingen evenmin.

Daarop gebaseerd creëerden  we voor Corbit een nieuw logo en voor hun dienstenaanbod een pakkende naam.

 

Het online marketingplan

Die nieuwe naam, logo en verhaal moeten ook gecommuniceerd worden via de juiste kanalen om het gezochte talent te bereiken. Daarom tekenden we in co-creatie met Corbit de  Octopus IT’er job search-journey uit. We bepaalden samen welke kanalen er allemaal kunnen ingezet worden en maakten hierin een selectie in functie van resources en budget.

Een eerste belangrijk communicatie-kanaal dat aan vernieuwing toe was, is de website van Corbit. Met een nieuwe stijl, verfrissende teksten, authentieke  foto’s van het team en de sfeer, met dank aan Liz Dvorkina werd de vernieuwde website omgedoopt tot een hedendaags en cool communicatie kanaal.

Op elke pagina zijn er elementen die nieuw talent motiveren om van zich te laten horen. Om het contact zo laagdrempelig mogelijk te houden kunnen ze daarom nu ook kiezen voor een informele kennismaking met de Octo-posse of voor een korte chat. Voor het development en design van deze Wordpress website werkten we samen met Damiaan Keppens en Caroline Verellen

Ook sociale media zijn niet meer weg te denken in de journey van een werkzoekende IT’er. Uit interviews met de doelgroep kwamen we te weten dat de Facebook en LinkedIn pagina door werkzoekenden gescreend worden om een indruk te krijgen van hoe het is om te werken bij, de sfeer en de collega’s. Daarom werden ook een Facebook pagina en LinkedIn pagina met relevante en uit het dagelijkse leven gegrepen posts opgezet.

 

De Octopus in het straatbeeld

Verder richten we onze pijlen op alle mogelijke offline touchpoints die de naambekendheid en visibiliteit van Corbit kunnen boosten. 

Een aankleding van het kantoor langs binnen en buiten zorgt voor een echte Octopus experience, zowel voor bezoekers als voor de Corbit Octo-posse zelf. 

Ook de bedrijfsfietsen en bedrijfswagens kregen een Octopus aankleding die opvalt op de openbare weg.

Om bij bestaande klanten de octopus spirit hoog te houden worden kabels en aanverwanten voortaan gelabeld met een opvallende octopus sticker.

Specifiek voor nieuwe rekruten van Hogescholen werden affiches en flyers voorzien. 

Wij zijn alvast trots op de employer branding metamorfose die Corbit ondergaan heeft. En om Corbit nog wat extra wind in de zeilen te geven, plannen we binnenkort nog streepje guerilla marketing op kosten van ATELIER.kg. Want iets terugdoen voor onze klant, daar worden wij gelukkig van. Hou dus onze socials in de gaten…

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd